Bereken de onderstaande sommen.

(Rond euro's af op 2 decimalen, mensen afronden op een heel getal)

 

 

SOMMEN  

1

Het bedrijf Imtech is failliet. Er komt een overname van een bedrijf in België, er werken daar 900 mensen. Dat is 4,1% van het gehele personeelsbestand van Imtech. Uit hoeveel personeelsleden bestaat het gehele personeelsbestand?

   

 

 

 

2

Het aandeel Imtech is nu bijna niets meer waard op de beurs. De afgelopen tijd is de waarde met 90% gedaald tot €0,20. Wat was voorheen de waarde van het aandeel Imtech? 

 

 

 

 

3

Een school ziet zijn leerlingaantallen met 15% groeien naar 1.200 leerlingen. Bereken hoeveel leerlingen er voorheen op deze school zaten. 

 
 

 

 
4

Harrie telt het aantal meiden in zijn klas, het zijn er 14. Hij berekent dat dit 40% van de gehele klas is. Hoeveel leerlingen zitten er in totaal in deze klas? 

 
 

 

 
5 Je provider geeft je een advies om een goedkoper telefoonabonnement af te sluiten met minder MB's, je gebruikt volgens het bedrijf slechts 30% van je MB's. Men geeft aan dat dit 420 MB is. Hoeveel MB heb je totaal in je abonnement zitten? 

 

 

 

 

6

Een pretpark telt zijn bezoekers. Om 11:00 uur waren er 14.000 mensen in het park, dat is slechts 18,3% van het totaal aantal mensen dat verwacht wordt. Hoeveel mensen verwacht men die dag? 

 
 

 

 
7

Een winkelier heeft op een drukke zondag een omzet van €205.000 en haalt daarmee al 23% binnen van de omzet die verwacht wordt in die week. Welke omzet verwacht men te behalen? 

 
 

 

 
8

Mijn brutosalaris groeit met 5% naar een bedrag van €2.730 per maand. Bereken mijn oude salaris. 

 
 

 

 

9

Jan geeft iedere maand al 35% van zijn loon uit aan de hypotheekrente voor zijn huis. De rente is €975 per maand. Bereken zijn maandsalaris.

 
 

 

 
10

Een winkelier is erg afhankelijk van de verkoop van cola, dat is 75% van zijn totale omzet. Hij verkoopt voor €25.400 aan cola per maand. Hoeveel bedraagt zijn totale maandelijkse omzet? 

 
 

 

 De 100% berekenen als deze niet bekend is 2 (antwoorden)